Koraba Hoffmanova žuta 50gr.
Dodaj u košaricu
Žuta koraba zdravo je povrće koje pomaže kod raznih zdravstvenih problema. Donosimo vam sve prednosti ovog okusnog povrća
Sorta žutoga mesa ukusnija je od ostalih i stoga više popularna. To je nezahtjevna i izdržljiva biljka. Žuti cvjetovi imaju male latice i složeni cvat.
Žuta koraba je vrlo zdravo povrće koje u sebi sadrži bjelančevine, ugljikohidrate, biljno ulje, vitamin C, vitamin B1. Kod kuhanja je vitamin C vrlo stabilan, a ima intenzivan miris koji potječe od eteričnih ulja.
Žuta koraba jede se kuhana u juhama, umacima i prilozima. Mlade hibridne repe ukusne su i sirove.
Žuta koraba se može i kiseliti te se za zimu sprema slično kao kiseli kupus.
Kemijski sastav repe pokazuje zanimljiv sadržaj betakarotena (1,98 mg/100 g) i vitamina C (30 mg/100 g).[1]
Žuta koraba koristi se i za prehranu domaćih životinja.